Полиса за зимско патничко осигурување од Кроациа осигурување

Полиса за зимско патничко осигурување од Кроациа осигурување

  Зимско патничко осигурување Незгодите се случуваат непланирано. Некојпат тие се предизвикани од надворешни влијанија, а некогаш од невнимание. Со  полисата за зимско патничко осигурување од големото портфолио на Кроација, ќе  бидете безгрижни при патување кон Вашата...
Промени во органите на управување и раководење во Кроација осигурување

Промени во органите на управување и раководење во Кроација осигурување

Кроација осигурување / ЖИВОТ АД преку соопштение на Македонска берза ја известува јавноста за измени во органите на управување на Друштвото. “Во согласност со член 166-6 став 1 алинеја 4 од Законот за хартии од вредност, Ве информираме дека на Извршниот член на...
Одбележуваме светски ден на штедењето

Одбележуваме светски ден на штедењето

31 октомври е светскиот ден на штедењето кој се одбележува речиси деведесет години. Во далечната 1924 година на првиот меѓународен ден на штедилниците во Милано – Италија токму 31 октомври е прогласен за меѓународен ден на штедењето, кој ја потсетува светската...
72% од полисите за осигурување на живот во првата половина од годинава се издадени од Кроациа Осигурување – Живот ад Скопје

72% од полисите за осигурување на живот во првата половина од годинава се издадени од Кроациа Осигурување – Живот ад Скопје

Пазарот за осигурување на живот во Р. Македонија се развива со забрзано темпо следејќи ги европските трендови, работејќи согласно европски стандарди и прераснувајќи во развиен осигурителен пазар. Расте свеста за осигурување на живот кај македонските граѓани, а со тоа...
НАСТАН: Сигурно е да си осигуран!

НАСТАН: Сигурно е да си осигуран!

Во свет полн со предизвици и непредвидливи моменти, Сигурно е да си осигуран! Халк Банка АД Скопје воспостави партнерство со Кроациа Осигурување – Живот и на пазарот понуди кредити со животно осигурување со кои граѓаните добиваат двојна поволност, обезбедување...
Објавен редовниот конкурс за учениците од основите и средните училишта по повод Светскиот ден на штедењето и Светскиот ден на осигурувањето

Објавен редовниот конкурс за учениците од основите и средните училишта по повод Светскиот ден на штедењето и Светскиот ден на осигурувањето

Агенцијата за супервизија за осигурување (АСО), Министерството за финансии и Народната банка на Република Македонија (НБРМ), го објавија конкурсот за ученици од основното и средното образование, којшто веќе неколку години наназад е заедничка активност по повод...