ОВИЕ ПРАЗНИЦИ ПОДАРЕТЕ НЕШТО ПОСЕБНО

ОВИЕ ПРАЗНИЦИ ПОДАРЕТЕ НЕШТО ПОСЕБНО

Убавината на празниците и овој период од годината се состои токму во подарувањето. Овие празници подарете нешто посебно и поинакво, нешто што има корист и значење, нешто инспиративно и неминливо. Подарете ПОЛИСА ЗА ДЕТСКО ШТЕДНО ОСИГУРУВАЊЕ. Полисата за детско штедно...
Одбележуваме светски ден на штедењето

Одбележуваме светски ден на штедењето

31 октомври е светскиот ден на штедењето кој се одбележува речиси деведесет години. Во далечната 1924 година на првиот меѓународен ден на штедилниците во Милано – Италија токму 31 октомври е прогласен за меѓународен ден на штедењето, кој ја потсетува светската...
72% од полисите за осигурување на живот во првата половина од годинава се издадени од Кроациа Осигурување – Живот ад Скопје

72% од полисите за осигурување на живот во првата половина од годинава се издадени од Кроациа Осигурување – Живот ад Скопје

Пазарот за осигурување на живот во Р. Македонија се развива со забрзано темпо следејќи ги европските трендови, работејќи согласно европски стандарди и прераснувајќи во развиен осигурителен пазар. Расте свеста за осигурување на живот кај македонските граѓани, а со тоа...
Соништата на нашите деца се сериозна инвестиција

Соништата на нашите деца се сериозна инвестиција

Септември со себе го донесе почетокот на новата учебна година, а на прагот е и почетокот на новата академска година. Образованието и едукацијата се мост помеѓу соништата на децата и реалноста. Мост кој го поминуваме за да се оствари одговорот на прашањето „Што сакаш...
Кроација осигурување Живот лидер на пазарот за животно осигурување во Македонија

Кроација осигурување Живот лидер на пазарот за животно осигурување во Македонија

Пазарот за осигурување на живот во Р. Македонија се развива со забрзано темпо следејќи ги европските трендови, работејќи согласно европски стандарди и прераснувајќи во развиен осигурителен пазар. Расте свеста за животно осигурување кај македонските граѓани, а со тоа и...
ВИДОВИ ОСИГУРУВАЊЕ НА ЖИВОТ

ВИДОВИ ОСИГУРУВАЊЕ НА ЖИВОТ

Во зависност од критериумите според кој се врши поделба, постојат различни видови осигурување кои во понатамошниот текст детално се образложени   Според начинот на склучување на договорот, животното осигурување може да се изврши со лекарски и без лекарски преглед....