72% од полисите за осигурување на живот во првата половина од годинава се издадени од Кроациа Осигурување – Живот ад Скопје

72% од полисите за осигурување на живот во првата половина од годинава се издадени од Кроациа Осигурување – Живот ад Скопје

Пазарот за осигурување на живот во Р. Македонија се развива со забрзано темпо следејќи ги европските трендови, работејќи согласно европски стандарди и прераснувајќи во развиен осигурителен пазар. Расте свеста за осигурување на живот кај македонските граѓани, а со тоа...

НАСТАН: Сигурно е да си осигуран!

НАСТАН: Сигурно е да си осигуран!

Во свет полн со предизвици и непредвидливи моменти, Сигурно е да си осигуран! Халк Банка АД Скопје воспостави партнерство со Кроациа Осигурување - Живот и на пазарот понуди кредити со животно осигурување со кои граѓаните добиваат двојна поволност, обезбедување на...

Објавен редовниот конкурс за учениците од основите и средните училишта по повод Светскиот ден на штедењето и Светскиот ден на осигурувањето

Објавен редовниот конкурс за учениците од основите и средните училишта по повод Светскиот ден на штедењето и Светскиот ден на осигурувањето

Агенцијата за супервизија за осигурување (АСО), Министерството за финансии и Народната банка на Република Македонија (НБРМ), го објавија конкурсот за ученици од основното и средното образование, којшто веќе неколку години наназад е заедничка активност по повод...

Соништата на нашите деца се сериозна инвестиција

Соништата на нашите деца се сериозна инвестиција

Септември со себе го донесе почетокот на новата учебна година, а на прагот е и почетокот на новата академска година. Образованието и едукацијата се мост помеѓу соништата на децата и реалноста. Мост кој го поминуваме за да се оствари одговорот на прашањето „Што сакаш...

Кроација осигурување Живот лидер на пазарот за животно осигурување во Македонија

Кроација осигурување Живот лидер на пазарот за животно осигурување во Македонија

Пазарот за осигурување на живот во Р. Македонија се развива со забрзано темпо следејќи ги европските трендови, работејќи согласно европски стандарди и прераснувајќи во развиен осигурителен пазар. Расте свеста за животно осигурување кај македонските граѓани, а со тоа и...

Пензискиот систем пред колапс: Расходите на ПИОМ за пензии се зголемиле за 97% за десет години

Пензискиот систем пред колапс: Расходите на ПИОМ за пензии се зголемиле за 97% за десет години

Во периодот од 2007 до 2017 година има континуирано зголемување расходите на Фондот за пензиско и инвладиско осигурување, како резултат на зголемувањето на бројот на корисниците на пензија и извршеното усогласување на пензиите. Најновите податоците на ПИОМ покажуваат...

Склучен меморандум за соработка помеѓу регулаторните тела за супервизија на осигурување на Македонија и Турција

Склучен меморандум за соработка помеѓу регулаторните тела за супервизија на осигурување на Македонија и Турција

На свечена церемонија во седиштето на Агенцијата за супервизија на осигурување - АСО , на 2 јули, претседателот на Советот на експерти г. Климе Попоски ,и заменик претседателот на Регулаторното тело за супервизија на осигурување на Турција (Undersecretariat of...